Yabukita Superior Karigane Te

Beställ denna produkt och samla upp 13 poäng . Lös in 13 poäng och få vid nästa order en rabattkupong med 7 kr .


 • 50 gram

Smakprofil
Autentiskt superior karigane från Japan skördas tre eller fyra gånger per år. Men med varje skörd, blir te sämre i kvalitén, den sämsta kvaliteten har japanskt te av höstskörden.

Det är därför First Flush av sencha eller den kallas Ichiban Cha är en utav de bästa. Det här sencha teet tillverkas endast av Ichiban Cha i våren. Den färdiga brygden har en mild färg av supreme japanskt te, och har den distinkta smaken av färskt te. Karigane grönt te innehåller mer utav de nyttiga näringsämnet catechin än andra gröna teer, eftersom det odlas i direkt solljus. Det är därifrån den gul-grön färgen kommer ifrån. Sencha har en mild smak och en underbar doft. Vår Sencha Karigane är otroligt prisvärd. Den är gjord av Karigane (stjälkar och vener) av den högsta kvalitén Sencha Superior (First Flush, Ichiban Cha).

Detta te odlas i Ujitawara som är känd för att producera den bästa Sencha som finns tillgänglig. Ujitawara ligger i ett område med bergsraviner och mineralrik jord. Det dimmiga klimatet, sluttande kullar, varma dagar och svala nätter skapar en utmärk fyllig smak och en perfekt underbar doft av Sencha Premium. De är så tebladen som produceras i Ujitawara känns igen. Dock är landskapet utmanande för alla jordbrukare men ger en perfekt miljö för te-träden.

Karigane stjälkar är rika på Teanin. Teanin ger ett element av sötma till teet. Däremot är traditionellt Sencha känd för att ha en utmärkt balans av söta och bitter smak och en uppfriskande doft. Sencha Karigane skiljer sig från grundläggande Sencha - det är mer sött och mindre bitter. Sencha Karigane är bara lite dyrare än vår sencha Uji, så du kan njuta av högsta kvalité och aroma till ett bra pris!

Tänk på att inte ha för hett vatten till detta härligt grön dryck med fin smak, runt 80 grader är lagom. Ta ca 1 msk av te / 200ml. Låt stöpa i 1 — 2 minuter sedan servera bara infusionen. Teet kan bryggas upp 4 gånger på samma bladsats och drickas både varmt och kallt.  Bryggning med lägre temperaturer än 80С gör att du får mer umami, sötma, i smaken. Vid kallbryggning det behövs att stöpa teet minst 30 minuter i kallt vatten. Teet kan bryggas upp till 3 gånger på samma bladsats. 

OBS! Det är stor skillnad på kvalitet mellan olika typer av sencha karigane. Det här är ett autentiskt japanskt sencha karigane av toppkvalitet med mycket behaglig smak 

SENCHA KARIGANE SUPREME PROVSMAKNING 

VAD ÄR UMAMI I JAPANSKT TE?


Ta ca 1 msk av te / 200ml
BRYGGNING
TEMPERATUR
TID
Första
80 grader
90 s
Andra
80 grader
60 s
Tredje
90 grader
30 s
Fjärde
90 grader
60 s


Smakprofiljapansk te tebutik online
Mer information
Vattentemperatur80
Tid1-2 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållGrönt te
Dosering5 gram (ca 2 tsk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring1 år
Recensioner
Kvalitet 
2018-05-08

jag gillar en viss beska här i karigane.

Det är som salt i mat. I lagom dos så bidrar det till smakupplevelsen.

  Kvalitet 
  2017-03-09

  Mkt gott grönt te!

  Munkänslan är oljig och tjockt. Det finns en god, uddig beska och – som pricken över i – en lätt sötma.

   Kvalitet 
   2017-03-02

   Jag doftar dricker och njuter! 5*

   Karigane med smak av gräs, nästan åt sjögräshållet och med en diskret välbalanserad sötma.

    Kvalitet 
    2016-10-04

    Gräsig och behagligt.

    Jag fick först detta goda te som ett varuprov. Efter provbrygden blev jag omedelbart fast och beställde genast en omgång.

     Kvalitet 
     2016-06-15

     5 av 5 från mig

     väldigt grönt te som påminner mig om varför jag älskar just det japanska gröna! Utsökt!

      LÄGG TILL EGEN RECENSION !

      LÄGG TILL EGEN RECENSION

      Yabukita Superior Karigane Te

      Yabukita Superior Karigane Te

      SKÖRD 2020 SKICKAS SAMMA DAG

      LÄGG TILL EGEN RECENSION

      Tillbehör
       Missa inte att några av dessa produkter