Organic Yabukita Karigane Supreme Te

99 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 350 KR.

 • 50 gram
 • 100 gram

Smakprofil
Äkta sencha karigane från Japan skördas tre eller fyra gånger per år. Men med varje skörd, blir te sämre i kvalitén, den sämsta kvaliteten har japanskt te av höstskörden.

Det är därför First Flush av Sencha eller den kallas Ichiban Cha är en utav de bästa. Det här sencha teet tillverkas endast av Ichiban Cha i våren. Den färdiga brygden har en mild färg av supreme japanskt te, och har den distinkta smaken av färskt te. Sencha grönt te innehåller mer utav de nyttiga näringsämnet catechin än andra gröna teer, eftersom det odlas i direkt solljus. Det är därifrån den gul-grön färgen kommer ifrån. Sencha har en mild smak och en underbar doft. Vår Sencha Karigane är otroligt prisvärd. Den är gjord av Karigane (stjälkar och vener) av den högsta kvalitén Sencha Superior (First Flush, Ichiban Cha).

Detta te odlas i Ujitawara som är känd för att producera den bästa Sencha som finns tillgänglig. Ujitawara ligger i ett område med bergsraviner och mineralrik jord. Det dimmiga klimatet, sluttande kullar, varma dagar och svala nätter skapar en utmärk fyllig smak och en perfekt underbar doft av Sencha Premium. De är så tebladen som produceras i Ujitawara känns igen. Dock är landskapet utmanande för alla jordbrukare men ger en perfekt miljö för te-träden.

Karigane stjälkar är rika på Teanin. Teanin ger ett element av sötma till teet. Däremot är traditionellt Sencha känd för att ha en utmärkt balans av söta och bitter smak och en uppfriskande doft. Sencha Karigane skiljer sig från grundläggande Sencha - det är mer sött och mindre bitter. Sencha Karigane är bara lite dyrare än vår sencha Uji, så du kan njuta av högsta kvalité och aroma till ett bra pris!

Brygger man teet enligt anvisning ger teet en mycket fyllig, trevlig, välbalanserad smak. Använd inte för hett vatten (80C, 1 min), då det annars kan bli bittert. Bryggning med lägre temperaturer än 80С gör att du får mer umami, sötma, i smaken. Vid kallbryggning av Sencha Karigane behövs cirka 30 minuter i kallt vatten. Teet kan bryggas upp till 3 gånger på samma bladsats. Detta te är från ekologiskt lantbruk.

OBS! Observera att det är stor skillnad på kvalitet mellan olika typer av sencha karigane. Det här är ett ekologiskt japanskt sencha karigane av toppkvalitet med mycket behaglig smakKan drickas både varmt och kallt.

SENCHA KARIGANE SUPREME PROVSMAKNING
 
 

Mer information
Vattentemperatur80
Tid1-2 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållGrönt te
Dosering9 gram (ca 1 1/2 msk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring1 år
Recensioner
Kvalitet 
2017-03-09

Mkt gott grönt te!

Munkänslan är oljig och tjockt. Det finns en god, uddig beska och – som pricken över i – en lätt sötma.

  Kvalitet 
  2017-03-02

  Jag doftar dricker och njuter! 5*

  Karigane med smak av gräs, nästan åt sjögräshållet och med en diskret välbalanserad sötma.

   Kvalitet 
   2016-10-04

   Gräsig och behagligt.

   Jag fick först detta goda te som ett varuprov. Efter provbrygden blev jag omedelbart fast och beställde genast en omgång.

    Kvalitet 
    2016-06-15

    5 av 5 från mig

    väldigt grönt te som påminner mig om varför jag älskar just det japanska gröna! Utsökt!

     Skriv din egen recension !

     Skriv din egen recension

     Organic Yabukita Karigane Supreme Te

     Organic Yabukita Karigane Supreme Te

     PERFEKT TILL SUSHI SKICKAS SAMMA DAG

     Skriv din egen recension

     Missa inte att några av dessa produkter