Organic Jasminpärlor — grönt Jasminte

109 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 350 KR.

 • 50 gram
 • 100 gram

Smakprofil

Dessa premium ekologiska jasminpärlor har sitt ursprung i Sungdynastin då man blandade jasminblommor med teblad för att smaksätta sitt te. Idag rullar man tebladen till små kulor och täcker sedan dessa med nyplockade jasminblommor. Teet drar åt sig smak och doft från blommorna innan man plockar bort dem, och resultatet blir ett berusande aromatiskt te med en ljuvlig smak.

Såhär går det till när jasminte tillverkas: inte långt bort från teplantagen finns jasminträdgårdar. Blomdoften är som mest slående på våren då jasminen börjar blomma. Samtidigt som blomningen pågår en insamling av te från plantagen. Jasminblommor avlägsnas från träden och skickas till tefabriken i speciella flätade lådor. Där behandlas blommorna traditionsenligt och blandas med teblad, och efter ett par veckor har aromen från jasminblommorna överförts till teet. Därefter plockas jasminblommorna bort från tebladen. Vanligtvis utförs hela processen för hand med minimal användning av verktyg och maskiner. Teblad absorberar lätt doften och smaken av jasmin och bevarar sedan dessa aromer för en lång tid.

Gröna jasminpärlor från Tehem är ett lätt men intressant te utan bitterhet vare sig när du dricker det eller i eftersmak. Det är ett berusande aromatiskt grönt te med en ljuvlig, mild smak. De flesta kinesiska flickor och kvinnor brukar dricka jasminte dagligen. Många kvinnor älskar att dricka jasminte för att det upplevs som upplyftande. För att ha en så speciell karaktär är jasminte otroligt användbart, det fungerar till det mesta: sötsaker, desserter, lätta fiskrätter, heta chiligrytor. Det passar framför allt många av de asiatiska köken och sushi.

OBS! Tänk på att inte ha för hett vatten till jasminte, runt 80 grader är lagom. Teet är ekologiskt certifierad av Organic Food Development Center (OFDC) i Kina.

LÄS MER OM JASMINPÄRLOR.


Mer information
Vattentemperatur80
Tid3-4 minuter
Förvaring Ska förvaras i kylskåpet i lufttäta påsar.
InnehållGrönt te
Dosering7 gram (ca 1msk) / 200ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring1 år
Recensioner
Kvalitet 
2016-06-09

Utsökt!

Ett väldigt gott te! Lite nötigt med blommig smak, blev bara godare vid flera bryggningar på samma te.

  Kvalitet 
  2016-01-15

  Perfekt te

  Mycket bra och djup smak.

   Kvalitet 
   2015-04-21

   Vilken doft och smak!!

   Supper duper bra service ;)

    Kvalitet 
    2015-04-21

    helt nöjd.

    Enkelt att beställa, mycket bra mild tesmak och aromatisk doft. Tack för det!

     Skriv din egen recension !

     Skriv din egen recension

     Organic Jasminpärlor — grönt Jasminte

     Organic Jasminpärlor — grönt Jasminte

     PASSAR BRA TILL SUSHI SKICKAS SAMMA DAG

     Skriv din egen recension

     Missa inte att några av dessa produkter