Da Hong Pao Wu Yi Oolong Te 500g

  • 1 te-kaka 500g

Smakprofil

Da Hong Pao te har en rik historia och är omnämnd i flera hundra kinesiska legender och myter. Det har har också skivits dussintals böcker om just detta te och det har gjorts flera dokumentärer och filmer om detta oolong te.

Den här tätt komprimerade tekakan produceras av autentiska Wu Yi oolong te-sort och kan hittas i vissa kinesiska byn för personlig konsumtion, ytterligare jäsning samt ofta som presenter till vänner. Teet odlas på Bai Yun Yan berg i det skyddade området Zhengyan i de vackra Wu Yi bergen i Fujian-provinsen. Teodlarna brukar använda samma processen som var i Song Dynasty (970-1267) och kallad Long Tuan Feng Bing.

Teet produceras för hand och bröds sedan i många timmar långsamt över riktiga kolbränder. Detta ger en varm, jämnhet och en djup smak som får det att kännas som att det löses upp i munnen. Många tycker sig ana inslag av karamell i Da Hong Pao Oolong Te. Andra säger sig uppfatta fruktiga toner. Andra tycker sig känna smaken av butterscotch och vanilj. Allt detta är fullt möjligt! Da Hong Pao Oolong Te är en underbar kombination av olika smaker – och alla kommer att hitta smaker som passar dem i detta te. Om ni vill höja nivån med da-hong-pao-spel erbjuder vi er en speciell autentisk slitstark kniv för te-kakor i tillbehörssektionen.

OBS! 500 gram i vikt.
dp07.png tebutik online

Mer information
Vattentemperatur100
Tid2-3 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållOolong te
Dosering1 bit - 5 gram / 250 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Da Hong Pao Wu Yi Oolong Te 500g

Da Hong Pao Wu Yi Oolong Te 500g

FRI FRAKT  SKICKAS SAMMA DAG

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Missa inte att några av dessa produkter