Feng Huang Dan Chun Oolong Te

123 kr

-30%

175 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 400 KR.

 • 50 gram

Smakprofil
Feng Huang Dan Chun Oolong Te ger ut en unik kombination av olika dofter: söta äpplen, kanel, kåda, katrinplommon, nötter, trä, rök och krut. Det är ett starkt oolongte som lämnar en söt och syrlig eftersmak som varar länge både i smak och i minnet. Har man en gång smakat detta te glömmer man det inte. Det beskrivs ofta som en av de mest emotionella kinesiska teerna, då det lämnar en stark påverkan på den som dricker det.

Detta fantastiska te odlas och produceras i en ren, vacker och fridfulla bergen i sydöstra Kina. För att importera detta te samarbetar vi med en liten fabrik som ligger i mitten av bergsmassivet Feng Huang som ligger på en höjd av cirka 800 meter över havet i Guangdong-provinsen. Den största delen av produktionen görs manuellt, och denna tefabrik ses som mästaren av denna typ av oolongte, vars noggranna och vördnadsfulla tillverkning ger det allra bästa resultatet. Det finns en ledtråd av frukt, choklad och ett par droppar av gammal rom i smak. Teet rullas och rostas två gånger över glödande kol för att locka fram toner av söt honung, karamell, torkad aprikos och sandelträ. En utsökt upplevelse! Njut av detta te!


Mer information
Vattentemperatur95
Tid4-5 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållOolong te
Dosering7 gram (ca 1msk) / 200ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner
Kvalitet 
2017-05-16

Håll gott te kommer!

Med tanke på priset är smaken bara underbar. Mycket behaglig, påminner mig om att vara i ett berg efter regnet har passerat.

  Kvalitet 
  2015-10-13

  Gott svart te.

  Jag brygger detta svarta te till gästerna vid speciella tillfällen. Det är läcker och ger en vacker skärm som bladen utvecklas.

   LÄGG TILL EGEN RECENSION !

   LÄGG TILL EGEN RECENSION

    Feng Huang Dan Chun Oolong Te

   Feng Huang Dan Chun Oolong Te

   AUTENTISKT  SKICKAS SAMMA DAG

   LÄGG TILL EGEN RECENSION

   Missa inte att några av dessa produkter