Tie Guan Yin Anxi Shan Oolong Te

119 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 350 KR.

 • 50 gram
 • 100 gram

Smakprofil

Den här Tie Guan Yin Anxi Shan är en utsökt version av Kinas mest berömda oolong-teet — så känt att det ofta kallas för en kinesisk legend. Vi skulle kunna prata om vårt ljusa Tie Guan Yin-te i timmar, och vi skulle till och med kunna sjunga hyllningssånger åt det, så mycket tycker vi om det! Det är en av våra absoluta favoritsorter av kinesiskt oolongte. Vårt Tie Guan Yin är ett naturligt te utan några som helst kemiska tillsatser eller aromer. Vi importerar denna Tie Guan Yin oolong direkt från bönderna som odlar den högt på det majestätiska berget Qingshui Yan i ett begränsat mängd. 

Tie Guan Yin-te har en underbar smak som är svårbeskriven, men vi kan garantera att du aldrig kommer att glömma smaken efter att du väl har provat det. Teet är ljust och lätt, men ger ofta den som dricker det starka känslor. Det ger ut en behaglig doft av olika blommor. Var försiktig – detta te skall inte bryggas i mer än 2 minuter. Detta är tillräckligt för att tebladen ska ge drycken sin smak och doft. Om du brygger teet längre än så kan smaken lätt bli bitter. Eftersmaken är lång, mjuk och klar.

Tie Guan Yin Anxi Shan oolong är ett te för finsmakare – och ibland är det ett te som det tar ett tag att vänja sig vid. Men många upptäcker snart att de absolut älskar vårt Tie Guan Yin, och knappt kan få nog av dess fantastiska smak! Detta te odlas i Fujian-provinsen, Qingshui Yan berget, då detta utgör den bästa miljön för odling av Tie Guan Yin. Det fuktiga och milda klimatet med tillräckligt skyfall och vackra gröna berg gör Anxi en naturlig bästa plats för odling av detta underbar te.

OBS! Eftersom teet är mycket känsligt, vi förpackar det alltid i speciella lufttäta påsar. Oolong-teet tappar i smak och arom om det säljs / förvaras i en öppen påse i rumstemperatur under längre tid. Det här teet passar perfekt till sushi. 


Mer information
Vattentemperatur100
Tid1-2 minuter
Förvaring Ska förvaras i kylskåpet i lufttäta påsar.
InnehållOolong te
Dosering7 gram (ca 1msk) / 200ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring1 år
Recensioner
Kvalitet 
2016-07-11

4 av 5

Smaken är lite grön, en aning blommig, men mycket söt.

  Kvalitet 
  2016-03-29

  Jättenöjd !!!

  Snabb leverans, beställde på fredagen hade det på tisdagen veckan därpå !! Vi är jättenöjda :)

   Kvalitet 
   2015-11-02

   Lukten är helt fantastiskt.

   Gott, har druckit detta hela veckan och tycker om det mer och mer.

    Kvalitet 
    2015-10-02

    Mycket färskt te!

    Det här te skiljer sig från de 'äldre' och billigare Tie Guan Yin från andra tebutiker på nätet.

     Skriv din egen recension !

     Skriv din egen recension

     Tie Guan Yin Anxi Shan Oolong Te

     Tie Guan Yin Anxi Shan Oolong Te

     PERFEKT TILL SUSHI SKICKAS SAMMA DAG

     Skriv din egen recension

     Missa inte att några av dessa produkter