Organic Da Hong Pao Oolong Te

95 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 350 KR.

 • 50 gram
 • 100 gram

Smakprofil

Äkta Da Hong Pao Oolong Te är ett av Kinas mest populära och älskade teer. Det finns att hitta nästan överallt i alla delar av Kina. Da Hong Pao-te har en rik historia och är omnämnd i flera hundra kinesiska legender och myter. Det har har också skivits dussintals böcker om just detta te och det har gjorts flera dokumentärer och filmer om Da Hong Pao Oolong. Detta te skulle till och med kunna kallas för lite av en religion i Kina. Dock är det ovanligt att kunna hitta äkta Da Hong Pao-te i Sverige, däremot finns det ett stort antal förfalskningar som man bör undvika.

Smakupplevelsen är unik: rik, rund och otroligt mjuk. Da Hong Pao är ett te som får dig att stanna upp och tänka. Teet har ett unik smak som får det att kännas som att det löses upp i munnen. Blunda, håll koppen mot dina läppar, och andas försiktigt in den magiska doften av Da Hong Pao-te och du kommer att se framför dig kloster och buddhistmunkar i röda dräkter, för det är dessa traditioner som vilar i teets unika egenskaper.

Många tycker sig ana inslag av karamell i Da Hong Pao Oolong Te. Andra säger sig uppfatta fruktiga toner. Andra tycker sig känna smaken av butterscotch och vanilj. Allt detta är fullt möjligt! Da Hong Pao Oolong Te är en underbar kombination av olika smaker – och alla kommer att hitta smaker som passar dem i detta te.

OBS! Vi säljer detta te av högsta kvalitet från nyplanteringar vilka öppna endast för kinesiskt inhemska marknaden. 'Tiu Huo' - teet har förbättrad och mjukare smak.

DA HONG PAO PROVSMAKNING
 
 

Mer information
Vattentemperatur100
Tid2-3 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållOolong te
Dosering7 gram (ca 1msk) / 200ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner
Kvalitet 
2017-02-27

4* av 5 från mig

Det smakar som ny Da Hong Pao men har blivit lite mildare i smaken och mer honungssöt.

  Kvalitet 
  2016-11-28

  Mycket fyllig.

  Mitt första lagrade oolong och jag tycker att den är helt fantastisk.

   Kvalitet 
   2015-11-26

   ett mycket bra te

   Smaken är god. Teet är något dyrt, men inte jämfört med andra liknande sorter.

    Skriv din egen recension !

    Skriv din egen recension

    Organic Da Hong Pao Oolong Te

    Organic Da Hong Pao Oolong Te

    AUTENTISKT  SKICKAS SAMMA DAG

    Skriv din egen recension

    Missa inte att några av dessa produkter