Ginseng Supreme Oolong te

79 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 350 KR.

 • 50 gram
 • 100 gram

Smakprofil
Ginseng Supreme oolong-te är ett klassiskt kinesiskt hälsote. Fuijan-provinsen är verkligen ett paradis när det gäller te. Vi är stolta över att kunna introducera ännu en pärla – Ginseng Royal Oolong-te. Oolong är antagligen den mest fascinerande tesorten. Den är känd över hela världen, särskilt som ”gröna blad med röda fållar” eftersom kanterna på de gröna bladen blir lätt röda i färgen efter infusionen. Det är inte svårt att hålla isär detta te från andra Oolong-teer – det är mycket speciellt i jämförelse. Detta Ginseng Oolong är en mix av teblad, ginseng-rot och olika medicinska kinesiska örter. Väldigt små bitar av ginseng-rot har används i tillverkningen av teet, liksom blad från olika örter.

Örterna är sedan nermalda till ett pulver och ihopblandade med tebladen. Efter en ytterligare behandling produceras de små kulorna som utgör ginseng oolong-teet. Vårt oolong har fler unika kvaliteer, bland annat ger det styrka och energi till kropp och sinne tack vare ginseng. Du kan känna det direkt. Om du regelbundet dricker ginseng-te kommer det kännas som antalet soliga dagar under året fördubblas! Smaken av Ginseng Oolong kan inte jämföras med något annat kinesiskt te. Det har en klar smak som är både djup, ung och positiv. Den lämnas en söt eftersmak på dina läpper som stannar kvar länge.

Oolong har en mild och blommig doft som känns igen från grönt te, liksom en lugn och rik smak av svart te. Oftast köper vi in vårt Ginseng Supreme oolong från en väldigt intressant kinesisk familj som inte bor långt bort från Siamene. De är ett ungt par som ärvde plantorna och en liten tefabrik – och deras te är det bästa jag har smakat hittills!

OBS!  Eftersom detta te är mycket känsligt och användbar, vi säljer det alltid i speciella lufttäta påsar. Färgen kan varieras från ljusgrönt till mörkgrönt.

Mer information
Vattentemperatur100
Tid2-3 minuter
Förvaring Ska förvaras i kylskåpet i lufttäta påsar.
InnehållOolong te
Dosering7 gram (ca 1msk) / 200ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring1 år
Recensioner
Kvalitet 
2016-04-06

Gott oolongte!

Underbart te som jag bara lyckats hitta i denna butik i Sverige!
Provade det i Yunnan och fastnade.

  Kvalitet 
  2015-11-02

  Gott!

  Detta är ett fint uppfriskande te som passar mig utmärkt som vardagsdryck.

   Skriv din egen recension !

   Skriv din egen recension

   Ginseng Supreme Oolong te

   Ginseng Supreme Oolong te

   IMMUNFÖRSVARET  SKICKAS SAMMA DAG

   Skriv din egen recension

   Missa inte att några av dessa produkter