Alishan Taiwan oolong

94 kr

-30%

135 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 350 KR.

 • 50 gram
 • 100 gram

Smakprofil
Det här gott Alishan oolong te är av hög kvalitet. Alishan är ett av de mest berömda teerna från Taiwan, berömt för sin produktion av oolong te.  Alishan är ett av Taiwans rekreationsområden dit Taiwaneserna tar till flykten från storstadens rytm och för att njuta av dess natursköna områden. Det här oolongte har tillverkats i Alishan sedan 1920. Endast en mycket liten del av detta te kommer till försäljning utanför Taiwan. 

Området är mycket lämpat för odling av te med dess bördiga jord, dimbeklädda berg och lägre temperaturer och frisk luft. Dimman och det kyligare klimatet sänker antalet katechiner i teet och förhöjer teanin och lösligt kväve som med solens hjälp ger teet dess sötma. 

Vårt Alishan oolong te har en välbalanserad lätt smak. Här finns en känsla av olika små blommor och lite honung. Här finns en sötma och karamell i knappt märkbar mängd. Detta te är ett av världens mildaste och mjukaste oolongteer, tack vare sin gröna karaktär och försiktiga oxidering. Man brukar uppskatta oxideringsnivån till ungefär 10 till 20 procent. Som alla ljusa oolongteer är det väldigt blommigt, med tydliga liljearomer, som ibland drar lite jasminhållet. Med det finns en viss örtighet som hindrar de blommiga tonerna från att helt över. Ett sådant här lätt och elegant te gör sig allra bäst utan tilltugg men det är också gott till enkla desserter och milda fisk- eller skaldjusrätter.

OBS! Eftersom detta te är mycket känsligt, vi förpackar det alltid i speciella lufttäta påsar. Färgen kan varieras från ljusgrönt till mörkgrönt. Det här teet passar perfekt till sushi.

BRYGG ALISHAN OOLONG TE PÅ RÄTT SÄTT
Mer information
Vattentemperatur100
Tid3-4 minuter
Förvaring Ska förvaras i kylskåpet i lufttäta påsar.
InnehållOolong te
Dosering5 gram (ca 2 tsk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring1 år
Recensioner
Kvalitet 
2017-03-02

Rekommenderas. 4*

Ett utsökt te med en kraftig blommig smak.

  Kvalitet 
  2015-12-07

  Ett te att njuta av!

  Ett oolongte med mild och god smak, som går bra att brygga flera gånger. Det är bara att njuta!

   Skriv din egen recension !

   Skriv din egen recension

   Skriv din egen recension

   Missa inte att några av dessa produkter