Simao Yang Ta lila pu-erh te 100g

  • 1 te-kaka 100g

Smakprofil
Detta är ett expert-fermenterat prisbelönt lila pu-erh te. Det tillverkas med hjälp av en bladvariant av vilda lila träd från Yang Ta-området i Simao prefekturen i Kina. Under sena hösten 2015 skördades lila te från Yang Ta by i Simao.

Tebusken Ye Sheng i Yang Ta-området är en ursprungsvariant som fanns redan innan den ursprunglig Camellia Sinensis Assamica-busken och är en naturligt förekommande icke-hybridiserad sort. Den är naturligt skadedjursavvisande och växer vilt i skogarna i på en höjd av 1600-2200 meter. Denna tebusk har en hög nivå av antocyanin, vilket ger vissa hälsofördelar. Dessa lila tesorter innehåller högre te-katechin nivåer än andra gröna tesorter samt teet har en del karaktär av grönt Pu-erh te.

Detta te odlas i gamla bergsfält i höga berg, handplockas av odlare som bara väljer lila blad från teträd. Det behandlas noggrant för att producera en mycket liten mängd himmelskt te. Denna härliga lilla te-kaka pressades av en teodlare som vi känner till i Yang Ta byn. Teet är härligt sött och tjockt i munnen och har en balanserad behaglig smak. Lite ansträngighet eller bitterhet. Kanske inte en långsiktig åldrande te men trevlig nu och i många år framöver. Detta är ett te som man inte vill vara utan! En utsökt upplevelse!

Det rekommenderas att minska mängd (5 gram — 200 ml) av Yang Ta vid bryggning för att njuta av det fina och ömma teet. 

OBS! En sällsynt lilla pu-erh, den totala produktionen består av endast 90 kilo (920 te-kakor).
Smakprofil blommande te
Mer information
Vattentemperatur95
Tid2-3 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållSvart te
Dosering5 gram (ca 2 tsk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring18 månader
Recensioner

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Simao Yang Ta lila pu-erh te 100g

Simao Yang Ta lila pu-erh te 100g

IMMUNFÖRSVARET  SKICKAS SAMMA DAG

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Missa inte att några av dessa produkter