Wan Melon Vintage Svart Pu-erh 20g

 • 1 te-kaka 20g

Smakprofil
Det finns många tuo cha mörkt pu-erh te på marknaden, i själva verket är världen översvämd med dessa grejerna. Så många (vi skulle säga 8 av 10) är dåligt tillverkade och har den distinkt fiskiga eller "torkade bläckfiskaroma" som indikerar massproduktion, dålig mognad eller för mycket våt jäsningsprocessen. Denna lukt visar att fela formar har utvecklats och ju starkare lukten är, desto sämre är kvaliteten. 

Vi har sökt långt för högkvalitativt tuo cha te och det här är spektakulär. Producerad i året 2006 och åldrat i nästan 13 år i Kunming (det bästa området för åldrande te) under relativt torra förhållanden. Detta är vad en mognad mörkt pu-erh te börde lukta och smaka som så använd det som din kvalitetsmarkör. Mörk pu-erh betyder att tebladet plockas, torkas och pannade innan de staplas i några månader i ett uppvärmt och fuktigt rum för att påskynda den naturliga jäsningsprocessen, vilket ger en mogen men ren smak. 

Den här svarta tuo cha är tillverkad i en liten by i Mehghai området, Yunnan-provinsen och är en äkta pärla i vår pu-erh kollektion. Teet har en mycket behaglig och välbalanserad smak. Det är ett ärlig och läckra te, starkt, minnesvärt och emotionellt. Kanske är detta ett av de bästa mörka pu-erh till den äkta te-älskare. Smaken på teet är klart, mjuk, lite söt, fylligt och rund med en lång ihållande aftertaste. Inga dominerande färger finns i form av överdriven bitterhet eller strävhet. Det är ett mycket aktivt och texturerat te som har alla egenskaper för att kallas välbalanserad smak av högkvalitativ mörkt melon tuo cha pu-erh te.

Varje tuo är individuellt förpackad i vitguldfärgat papper, väger 20 gram och kan ge tre långa te-sessioner (teet kan bryggas upp till 7 gånger på samma bladsats). Missa inte att prova den sällsynta smaken! 

Smakprofil blommande te
Mer information
Vattentemperatur100
Tid1-2 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållPu-erh te
Dosering1 bit - 5 gram / 250 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner
Kvalitet 
2019-06-12

Perfekt pu-erh te

Detta te är riktigt smakrik! Mycket nöjd med detta te.

  Kvalitet 
  2018-08-22

  Ett fantastiskt gott, mörkt pu-erh te.

  "Fet" i smaken.

   Kvalitet 
   2018-08-21

   Super behagligt te!

   Detta var min första erfarenhet med mörkt pu-erh te och jag är nöjd.

    LÄGG TILL EGEN RECENSION !

    LÄGG TILL EGEN RECENSION

    Wan Melon Vintage Svart Pu-erh 20g

    Wan Melon Vintage Svart Pu-erh 20g

    VINTAGE SKICKAS SAMMA DAG

    LÄGG TILL EGEN RECENSION

    Missa inte att några av dessa produkter