Gulden Yong Ming — 2008 Svart pu-erh 200g

  • 1 te-kaka 200g

Smakprofil
Detta är en klassisk svart teblandning från Menghai prefektur i Yunnan-provinsen av 2008 års skrörd. Menghai är en av de mest kända prefektur i Yunnan som brukar tillverka höggradig pu-erh.

Tearomen är väldigt fyllig och djup med toner av torkad frukt. Det här är ett slående och tjockt svart pu-erh te från Yunnan området som har mognat till den punkt då det kan avnjutas som det var avsett att göras!  Lagrad smak är närvarande: fyllig, tjock och med ett litet inslag av bitterhet (eller nyanser av det) fortfarande närvarande vilket tillför mycket komplexitet till detta te. Det är överraskande och lite extravagant. Gu Cha Wang är holistisk, harmonisk och kvarlämnar lite honung på läpparna. Eftersmaken är behaglig och utdragen. Detta är en gott, ärligt, välgjort svart pu-erh te med en smått ovanlig smak som antyder sötma.

Det är definivt bästa valet för dem som vill smaka  en traditionell höggradig mörkt pu-erh. Täck med kokande vatten och låt stöpa i 60 — 180 sekunder (beror på hur mörkt ni vill ha ert te) sedan servera bara infusionen. Teet kan bryggas upp till 8 gånger på samma bladsats.
Mer information
Vattentemperatur100
Tid1-2 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållPu-erh te
Dosering1 bit - 5 gram / 250 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Gulden Yong Ming — 2008 Svart pu-erh 200g

Gulden Yong Ming — 2008 Svart pu-erh 200g

VINTAGE SKICKAS SAMMA DAG

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Tillbehör
Missa inte att några av dessa produkter