Simao Yang Ta lila pu-erh te 100g

225 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 400 KR.

  • 1 te-kaka 100g

Smakprofil
Detta är ett expert-fermenterat kinesiskt lila pu-erh te. Det tillverkas med hjälp av en bladvariant av vilda lila träd från Yang Ta-området i Simao prefekturen i Kina. Under sena hösten 2015 skördades lila te från Yang Ta by i Simao.

Tebusken Ye Sheng i Yang Ta-området är en ursprungsvariant som fanns redan innan den ursprunglig Camellia Sinensis Assamica-busken och är en naturligt förekommande icke-hybridiserad sort. Den är naturligt skadedjursavvisande och växer vilt i skogarna i på en höjd av 1600-2200 meter. Denna tebusk har en hög nivå av antocyanin, vilket ger vissa hälsofördelar. Dessa lila tesorter innehåller högre te-katechin nivåer än andra gröna tesorter samt teet har en del karaktär av grönt Pu-erh te.

Detta te odlas i gamla bergsfält i höga berg, handplockas av odlare som bara väljer lila blad från teträd. Det behandlas noggrant för att producera en mycket liten mängd himmelskt te. Denna härliga lilla te-kaka pressades av en teodlare som vi känner till i Yang Ta byn. Teet är härligt sött och tjockt i munnen och har en balanserad behaglig smak. Lite ansträngighet eller bitterhet. Kanske inte en långsiktig åldrande te men trevlig nu och i många år framöver. Detta är ett te som man inte vill vara utan! En utsökt upplevelse!

Det rekommenderas att minska styrkan hos Yang Ta tebryggning för att njuta av det fina och ömma teet. 

OBS! Ett sällsynt lilla pu-erh, den totala produktionen består av endast 90 kilo (920 te-kakor).
Kinesiskt grönt te
Mer information
Vattentemperatur95
Tid2-3 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållSvart te
Dosering9 gram (ca 1 1/2 msk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring18 månader
Recensioner

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Simao Yang Ta lila pu-erh te 100g

Simao Yang Ta lila pu-erh te 100g

IMMUNFÖRSVARET  SKICKAS SAMMA DAG

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Missa inte att några av dessa produkter