NanJian 983 Vintage — 2008 Svart Pu-erh 200g

Beställ denna produkt och samla upp 28 poäng . Lös in 28 poäng och få en rabattkupong med 14 kr .


289 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 400 KR.

DEN SISTA VARAN I LAGER.

  • 1 te-kaka 357g

Smakprofil

Tefabriken NanJian i Tulin har en lång historia på över 30 år med production av högkvalitativa pu-erh tesorterna. Deras produktion är baserad i deras val av högkvalitativa råvaror, blandnings och processtekniker. NanJian märkets pu-erh te är välkänt för dess välbalanserade komplexa smak och söta eftersmak. Denna pu-erh har mognat riktigt bra utan att några oönskade mögel utvecklas. Smaken är ren, kryddig, lite rökig, klart samt mjuk utan någon av de "fiskiga" dofterna av dåligt tillverkade te.

Tydligt åldrande har inte samma effekt på moget som det gör på grönt (rå) pu-erh te men lagring av teet i 10 år tillåter verkligen att mustiness som orsakas av mogningsprocessen att försvika. Detta te har lagrats sedan 2008 vilket gör den extremt ren smak och mjukare än den nyskapade mogna svarta pu-erh. Det gör en utmärkt digestif efter en tung måltid med rengöring och mineralitet. Den här är perfekt mogna pu-erh för dagligdrinkning.

Varma doften är ”fet” och mättad med ett inslag av olika kryddor. Här känns en trevlig söt arom. Härliga toner av torv med en vis av lönnsirap! Här finns eftersmaken av rörsocker, men också en nästan ask-artad bränd smak. Vi skulle definitivt rekommendera testa det här trevligt te som funkar bra som vardagste, men som också är komplext och känns högkvalitativt.

OBS! Teet har genomgått 9+ års ytterligare jäsningprocess i ett lager baserat i Kunming, Yunnan. Rispappret är lite "decayed" på tekakor pga årgång.Smakprofil blommande te

Mer information
Vattentemperatur100
Tid2-3 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållPu-erh te
Dosering1 bit - 5 gram / 250 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner

LÄGG TILL EGEN RECENSION

NanJian 983 Vintage — 2008 Svart Pu-erh 200g

NanJian 983 Vintage — 2008 Svart Pu-erh 200g

EXKLUSIVT  SKICKAS SAMMA DAG

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Missa inte att några av dessa produkter