Tong Qing Hao Svart Pu-erh 357g

585 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 350 KR.

DEN SISTA VARAN I LAGER.

  • 1 te-kaka 357g

Smakprofil

Ett nytt temärke uppfanns 1902 i Yunnan-provinsen. Uppriktigt sagt existerade inte termen "varumärke" vid den tiden. Teet heter Tong Qing Hao. Alla svarta Shu pu-erh producerade under det varumärket hade omedelbart vunnit nischen på marknaden. Teet var av hög kvalitet, men inte billigt. Det finns alltid många älskare för en sådan tekvalitet. En höjdpunkt i detta varumärke var icke-typiska förpackningar. Stor kvadrantstämpel med bilden av en löpande häst och en drake som flyger över hästen (både häst och drake är extremt positiva symboler i Kina).

Detta varumärke har producerat svart te i mycket små kvantiteter. Men alla tider med strikt kvalitetskontroll på plats. De hade aldrig haft en ambition att vinna marknaden och fokuserade inte på specifika marknadsföringsstrategier. Bara producerande av högkvalitativa pu-erh te och det är det som gjorde varumärket framgångsrikt.

Tong Qing Haos varumärke hade mött många utmaningar, såsom förändringar i regimer och makt, kulturrevolution, ekonomiska reformer och tillväxt, men behöll alltid deras fokus och värderingar. Företaget producerar fortfarande samma mörkt pu-erh te i en liknande förpackning med starkt fokus på kvalitet. Ingenting har förändrats under många decennier. Numera ser förpackningen exakt ut som för 100 år sedan. Inga ljusa bokstäver eller motiverande slagord. Enkel gråförpackning och en färgutskrift. Det är det som är inuti som är viktigt för dig!

Vårt te producerades år 2010. Det var ursprungligen producerat på sin egen lilla familjefabrik Уiwu Chang högt i bergen, Yunnan-provinsen. Den speciella rubinfärgen av infusion hjälper till att särskilja det faktum att det verkligen producerades för 8 år sedan. Några unga pu-erh teer skulle aldrig ha en sådan unik färg, eftersom den bara framträder efter 6-8 års lagring. Smaken av detta te är lugn och självsäker, men inte uppenbar. Det tar tid att förstå detta te, och varje gång du smakar det, öppnar du något nytt för dig själv. Tesmaken är stark och flerskiktad. När du smakar på det här pu-erh teet kommer du att känna att det är fullständighet, lugnhet och visdom. Vi gillar detta te för det är en djup smak så att du vill dricka det igen och igen. 

Tänk på att varumärket Tong Qing Hao Yuan Cha idag har det högsta antalet förfalskningar, bli inte lurad när du köper en billig Tong Qing-kaka med detta varumärke.

OBS! Teet kan bryggas upp till 8 gånger på samma bladsats. Endast 550 kakor producerades i 2010.
Kinesiskt te
Mer information
Vattentemperatur100
Tid1-2 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållPu-erh te
Dosering1 bit - 10 gram / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner

Skriv din egen recension

Tong Qing Hao Svart Pu-erh 357g

Tong Qing Hao Svart Pu-erh 357g

EXKLUSIVT  SKICKAS SAMMA DAG

Skriv din egen recension

Missa inte att några av dessa produkter