Zao Lao Cha svart pu-erh 250g

235 kr

SLUTSÅLT

 • 250 gram

Smakprofil
Detta är 250 gram av starkt te — kryddigt och ljust. Självklart känner du till tesorter med lätta och kortvariga effekter. Flirtiga tesorter... som äkta vitt te eller gott kinesiskt jasminte. Samtidigt finns det många tesorter med exakt motsatt karaktär - rättframma och kraftfulla. Detta pu-erh te tillhör den senare sorten. Stora, ordentligt fermenterade blad. Rik smak av mossa och torv i torr form och med en arom av höstlöv i bryggd form. Detta ger en helt klar bryggd i en mörk cognacfärg med reflexer i rubin. Intensiv smak, vilket ger en långvarig eftersmak.

Detta är ett mycket kraftfullt pu-erh te, maskulint med stark karaktär. Denna te-kaka har pressats av stora pu-erh teblad från det välkända Menghai-området i Yunnan. Bladen är oftast större men de har fermenterats milt, vilket bevarar tebladets naturliga smaker och möjliggör gradvis efterjäsning. Efter att ha mognat i 14 år i Yunnan-provinsen ... har definivt detta te en spännande historia att berätta!

OBS! Teet kan bryggas upp till 12 gånger på samma bladsats. Teet av år 2004 skörd och kommer ifrån Yunnan-provinsen. Endast 520 kakor producerad.

LÄS MER OM ÄKTA PU-ERH TE
 
 
Kinesiskt te
Mer information
Vattentemperatur100
Tid2-3 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållPu-erh te
Dosering1 bit - 7 gram / 250 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner
Kvalitet 
2018-01-12

Mycket gott te.

Doftar och smakar moget, svårt att beskriva men väl värt sitt pris.

  Skriv din egen recension !

  Skriv din egen recension

  Zao Lao Cha svart pu-erh 250g

  Zao Lao Cha svart pu-erh 250g

  EXKLUSIVT  SKICKAS SAMMA DAG

  Skriv din egen recension

  Missa inte att några av dessa produkter