Soltorkat Ancient Dian Hong svart te 357g

Beställ denna produkt och samla upp 54 poäng . Lös in 54 poäng och få vid nästa order en rabattkupong med 27 kr .


545 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 495 KR.

DEN SISTA VARAN I LAGER.

  • 1 te-kaka 357g

Smakprofil

Imperial Dian Hong är det mest populära svarta teet i södra Kina, Yunnan-provinsen. Yunnan-provinsen är hem för några av de finaste svarta teerna i världen. Soltorkat svart te från Ancient Arbor träd, tillverkas genom en annorlunda metod jämfört med vanligt kinesiskt svart te. Vanligtvis låter man de svarta tebladen vissna, för att sedan rullas och fermenteras. Det normala sättet är att stoppa fermenteringen är genom att rosta tebladen. Men med soltorkat svart te gör man alltså så att man låter dem solktorka istället (det vill säga samma behandling som pu-erh te).

Det är den andliga moderprovinsen av kinesiskt te och är en av våra favoritdelar av världen för tejakt. Den här soltorkad Dian Hong består av höggradig råmaterial av gamla vilda träd från en liten by i Xishuangbanna prefekturenDetta te är en bra introduktion till en av de "modiga" kinesiska svarta teerna från Assamica-sorten. Vi tycker att Dian Hong är ett bra riktmärke för att döma en högkvalitativ men prisvärd kinesisk Assamica för dagligdrinkning.

Doften av denna soltorkad tekaka är unik – den både påminner och skiljer sig från andra kinesiska svarta och även röda teer. Smaken är lätt men samtidigt rik på unika smaker vilket gör den väldigt minnesvärd. Teet har en intressant avslutning som ge en subtil sötma på läpparna och en nypa av syrlighet. De våta bladen är mycket stora och saftiga med kastanjebruna knoppar.

Smakprofil blommande te

Mer information
Vattentemperatur90
Tid3-4 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållSvart te
Dosering5 gram (ca 2 tsk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Soltorkat Ancient Dian Hong svart te 357g

Soltorkat Ancient Dian Hong svart te 357g

AUTENTISKT  SKICKAS SAMMA DAG

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Tillbehör
Missa inte att några av dessa produkter