Premium Keemun Huangshan Svart Te

Beställ denna produkt och samla upp 15 poäng . Lös in 15 poäng och få vid nästa order en rabattkupong med 8 kr .


  • 50 gram

Smakprofil
Det är mycket noggrant skördade tebladen från en liten familjefabrik i Kina. Fabriken ligger i ett rent område högt i bergen Simao, Yunnan-provinsen. Teet har blivit plockat som en ung knopp till ett blad och bearbetas försiktigt genom att rulla teet i pellets. Teblad rullas noggrant in i spiralformen. Det är också det enda svarta teet vi vet om var tebladen är tätt rullade.

Liksom de flesta Yunnans svarta teer drar teet av kortsiktigt åldrande och utvecklar en mjuk söt smak och härlig doft med en antydan till choklad. Här man kan även känna honung, kanel med subtila anteckningar av tall. En stark blandning av maltig choklad med en Yunnan te underton. Infusionen producerar en gulfärgad doft som är lika smidig som vårt åldrade pu-erh-te och har en liten aning av maltsmak. Smakkombinationen fungerar bra och ger ett mycket gott te att dricka. Den här varar länge genom flera infusioner.

Vårt kinesiskt keemun te är härligt att dricka, aldrig ansträngande, teet ger en nog söt, chokladaktig tesoppa med några ljusa blommande notar. Blommande nottarna tillagar detta eleganta te ytterligare dimensioner av komplexitet. En utmärkt dryck!


Smakprofil  svart kinesiskt te
Mer information
Vattentemperatur95
Tid2-3 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållSvart te
Dosering3 gram / 250 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring2 år
Recensioner

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Premium Keemun Huangshan Svart Te

Premium Keemun Huangshan Svart Te

SKÖRD 2020 SKICKAS SAMMA DAG

LÄGG TILL EGEN RECENSION