Fu Mei Svarta Guldet Te

Beställ denna produkt och samla upp 13 poäng . Lös in 13 poäng och få vid nästa order en rabattkupong med 7 kr .


 • 50 gram

Smakprofil

En first flush av Fu Mei svarta te har en fräsch och fyllig smak med en läcker chokladarom och en rik, maltig smak.  Det nyplockade teet visnar och stekas sedan kort i Yunnans "muscovado-röd" stylen. Fu Mei är en av de vackraste kinesiska teerna. Alla tebladen är släta, identiska, krispiga och glänsande. Ett unikt te som aldrig erbjudits tidigare.

Doften av detta te i torr form är otroligt lätt och harmonisk - färska bakverk, choklad och nötter. Smaken av teet får lätt hjärtat att slå lite fortare – här finns inslag av först tallskog och rök som övergår i gröna äpplen med katrinplommon, honung och nötter och sedan högsommarvärme med solen på sin höjdpunkt och slutligen kvällen med sina gnistande stjärnor. Det är mycket svårt att hitta detta te utanför den inhemska marknaden. Detta svart kinesiskt te vanligtvis bryggs i hett vatten (90 grader är lagom).

Smakprofil svart kinesiskt teMer information
Vattentemperatur90
Tid3-4 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållSvart te
Dosering5 gram (ca 2 tsk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner
Kvalitet 
2018-11-13

Mmm...gott!!

Mjukt, runt och fylligt, Nästan lite knäckäppelton i eftersmaken. Smarrigt! Perfekt att smutta på i soffan med en god bok och lite skön kvällsmusik. Påminner lite om Muscat-té. Kam med fördel dra något längre än 3 min i stor kopp.

  Kvalitet 
  2018-06-08

  Över min förväntan! Prisvärt.

  Det här är inte något särskilt välkänt kinesiskt svart te så jag var lite orolig att jag inte skulle gilla det. Men det var alldeles utmärkt, lite som ett orökt lapsang souchong, åt det chokladiga hållet, och lite åt rostade sockerrör hållet, något svagt av torkade plommon och longan och ljus honung.
  Med tanke på priset är det väldigt bra. Kommer nästan säkert köpa det igen om de inte tar in lättrökt eller orökt lapsang souchong.

   Kvalitet 
   2016-10-06

   Gott!

   Lagom kraftfull smak!

    Kvalitet 
    2016-03-08

    Gott te

    bra pris, god eftersmak.

     LÄGG TILL EGEN RECENSION !

     LÄGG TILL EGEN RECENSION

     Fu Mei Svarta Guldet Te

     Fu Mei Svarta Guldet Te

     SKÖRD 2020 SKICKAS SAMMA DAG

     LÄGG TILL EGEN RECENSION

     Tillbehör