Hai Yin Svarta Guldet Te

125 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 400 KR.

DEN SISTA VARAN I LAGER.

 • 50 gram

Smakprofil

Vårt Hai Yin Svarta Guldet te har en fräsch och fyllig smak med en läcker chokladarom och en rik, maltig smak. Detta svarta te gör sig utmärkt på egen hand, men gör sig också bra tillsammans med mjölk för en intressant smak och komplexitet. Detta svarta kinesiska te har lätt en förhäxande effekt – mysticismen ihopkopplat med detta te börjar redan då du först öppnar förpackningen. Röd Hai Yin är en av de vackraste kinesiska teerna. Alla tebladen är släta, identiska, krispiga och glänsande.

Doften av detta te i torr form är otroligt lätt och harmonisk - färska bakverk, choklad och nötter. Smaken av teet får lätt hjärtat att slå lite fortare – här finns inslag av först tallskog och rök som övergår i gröna äpplen med katrinplommon, honung och nötter och sedan högsommarvärme med solen på sin höjdpunkt och slutligen kvällen med sina gnistande stjärnor. Det är mycket svårt att hitta detta te utanför den inhemska marknaden. Vårt Hai Yin svart kinesiskt te vanligtvis bryggs i hett vatten (90-95 grader).

OBS! Helt tillverkat för hand. Teet består endast av teknoppar. Supergott i kombination med vårt Lilja bommande te (1 - 2 blommor per mug).

HAI YIN TE PROVSMAKNING
 
 
svart kinesiskt te

Mer information
Vattentemperatur90
Tid3-4 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållSvart te
Dosering5 gram (ca 2 tsk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner
Kvalitet 
2018-06-08

Över min förväntan! Prisvärt.

Det här är inte något särskilt välkänt kinesiskt svart te så jag var lite orolig att jag inte skulle gilla det. Men det var alldeles utmärkt, lite som ett orökt lapsang souchong, åt det chokladiga hållet, och lite åt rostade sockerrör hållet, något svagt av torkade plommon och longan och ljus honung.
Med tanke på priset är det väldigt bra. Kommer nästan säkert köpa det igen om de inte tar in lättrökt eller orökt lapsang souchong.

  Kvalitet 
  2016-10-06

  Gott!

  Lagom kraftfull smak!

   Kvalitet 
   2016-03-08

   Gott te

   bra pris, god eftersmak.

    LÄGG TILL EGEN RECENSION !

    LÄGG TILL EGEN RECENSION

    Hai Yin Svarta Guldet Te

    Hai Yin Svarta Guldet Te

    EXKLUSIVT  SKICKAS SAMMA DAG

    LÄGG TILL EGEN RECENSION

    Missa inte att några av dessa produkter