Jin Jun Mei Svart Te

110 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 350 KR.

 • 50 gram
 • 100 gram

Smakprofil
Vårt Jin Jun Mei (eller gyllene ögonbryn på kinesiska) är ett gott te med en tät, rik och minnesvärd smak. I Kina anses Jin Jun Mei vara ett lyxigt te som enbart dricks vid speciella tillfällen – och vi bestämde oss nyligen för att inkludera det bland våra produkter. Anledningen till att vi tvekade är rent av praktisk – priset på detta te är ofta högt. Nyligen hittade vi dock en kinesisk bonde som specialiserar sig på Jin Jun Mei Svart Te och som gav oss en bra deal. Efter att ha provsmakat hans fantastiska te kunde vi inte få nog och bestämde oss för att det var vår uppgift att ge fler en möjlighet att uppleva detta underbara te.

Smaken är maltig och söt åt honungshållet, med en subtil, fruktig doft av apelsin. Smakupplevelsen påminner om väldoftande nylagat bröd med ett klick smältande, sött honungssmör på toppen, och i kombination med den fruktiga apelsindoften är detta te en lyx alla borde pröva att unna sig. Jin Jian Mei odlas på en höjd av 1300m i Fujian-provinsen. Detta svart kinesiskt te består helt och hållet av gyllenne toppar. Vi rekommenderar också att inta Jin Jun Mei svart te med respekt. Det är ett sällsynt te i Sverige som inte ska drickas om man har bråttom. Det ska bryggas under lugna former och avnjutas långsamt i små klunkar.

OBS! Detta är ett mycket känsligt te, så använd inte för mycket te, tid eller temperatur för bryggning. Perfekt för blandning med vårt Lilja bommande te (1 — 2 blommor per mug).


JIN JUN MEI SVART TE PROVSMAKNING 
svart kinesiskt te

Mer information
Vattentemperatur80
Tid1-2 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållSvart te
Dosering7 gram (ca 1msk) / 200ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner
Kvalitet 
2016-03-08

Milt och gott.

Utmärkt vardagste.

  Kvalitet 
  2015-10-15

  Bra svart te!

  Detta är min nya svart te på varje dag. Mycket smidigt och smakrik, med en liten sötma.

   Skriv din egen recension !

   Skriv din egen recension

   Jin Jun Mei Svart Te

   Jin Jun Mei Svart Te

   EXKLUSIVT  IMMUNFÖRSVARET

   Skriv din egen recension

   Missa inte att några av dessa produkter