Imperial Jin Jun Mei Svart Te

Beställ denna produkt och samla upp 12 poäng . Lös in 12 poäng och få vid nästa order en rabattkupong med 6 kr .


120 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 495 KR.

 • 50 gram

Smakprofil
Vårt äkta Jin Jun Mei (eller gyllene ögonbryn på kinesiska) från Wy är ett underbart te med en tät, rik och minnesvärd smak. I Kina anses Jin Jun Mei vara ett lyxigt te som enbart dricks vid speciella tillfällen – och vi bestämde oss nyligen för att inkludera det bland våra produkter. Anledningen till att vi tvekade är rent av praktisk – priset på detta te är ofta högt. Nyligen hittade vi dock en kinesisk bonde som specialiserar sig på Jin Jun Mei svart te och som gav oss en bra deal. Efter att ha provsmakat hans fantastiska te kunde vi inte få nog och bestämde oss för att det var vår uppgift att ge fler en möjlighet att uppleva detta underbara te.

Smaken är maltig och söt åt honungshållet, med en subtil, fruktig doft av apelsin. Smakupplevelsen påminner om väldoftande nylagat bröd med ett klick smältande, sött honungssmör på toppen, och i kombination med den fruktiga apelsindoften är detta te en lyx alla borde pröva att unna sig. Jin Jian Mei odlas på en höjd av 1300m i Fujian-provinsen. Detta svart kinesiskt te består helt och hållet av gyllenne toppar. Vi rekommenderar också att inta Jin Jun Mei svart te med respekt. Det här teet ska bryggas under lugna former och avnjutas långsamt i små klunkar.

OBS! Det här är ett känsligt te, så använd inte för mycket te (4 gram / 200ml) och temperatur (85C är lagom) för bryggning.
Smakprofil svart kinesiskt te
Mer information
Vattentemperatur80
Tid1-2 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållSvart te
Dosering7 gram (ca 1msk) / 200ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner
Kvalitet 
2018-06-08

Mild arom av torkad longan och honung

Det här är som en lättare och mildare variant av orökta eller mycket lättrökta typer av lapsang souchong/zhengshan xiaozhong/正山小种, fast med den specifika longan aromen som ibland uteblir från endel zsxz, som smakar bara kakao-aktigt. Det finns visserligen lite lätt kakao ton i det här också men inte så att det blir jobbigt.
Det här är helt klart ett riktigt jin jun mei, utan jordiga eller maltiga toner, och utan någon nyponrosarom. Som ett riktigt jin jun mei är det också väldigt milt, det kanske en del inte gillar, utan vill ha mer kraft i smaken, det blir svårt med den här utan att göra det strävt, men det är så med riktiga jin jun mei.

  Kvalitet 
  2016-03-08

  Milt och gott.

  Utmärkt vardagste.

   Kvalitet 
   2015-10-15

   Bra svart te!

   Detta är min nya svart te på varje dag. Mycket smidigt och smakrik, med en liten sötma.

    LÄGG TILL EGEN RECENSION !

    LÄGG TILL EGEN RECENSION

    Imperial Jin Jun Mei Svart Te

    Imperial Jin Jun Mei Svart Te

    SKÖRD 2019 SKICKAS SAMMA DAG

    LÄGG TILL EGEN RECENSION

    Tillbehör
    Missa inte att några av dessa produkter