Premium Tan Yan svart te

Beställ denna produkt och samla upp 12 poäng . Lös in 12 poäng och få en rabattkupong med 6 kr .


125 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 400 KR.

 • 50 gram

Smakprofil
Om du läser beskrivningen av detta te just nu, betyder det att du hittat rätt! Detta kinesiska svarta te är en riktig skatt! I norra delen av FuJian-provinsen finns en liten vacker by som heter Tan Yan. Det är ett mycket avlägset ställe bortom kända farvägar. Det finns inga köpcentra eller biografer. Inga turister heller. Aldrig. Men om du granskar denna bys förflutna, så ser du välstånd och tillväxt. En gång i tiden var detta ett mycket framgångsrikt handelscenter för te. Svart te, som odlades i provinsen, såldes inte bara i Kina, utan också till Europa, England, Amerika och Japan.

Senare kom detta framgångsfokus att skifta, på grund av olika orsaker. Svart te från Tan Yan blev en slags legend. Många kineser har hört något om dessa tesorter. Nästan ingen har testat dem. Detta är en paradoxal och mystisk gåta. Vi har bott tillräckligt länge i Tan Yan-byn och rest runt till alla de närliggande plantagerna. Vi hade nöjet att träffa te-mästare. Och vi blev förälskade i detta te .... Det är fantastiskt! I torr form ger detta te en fantastisk söt smak, full av blommor och kryddor. Inte ett enda kinesiskt te har en så stark, intensiv och mycket behaglig smak. Det är en ström av sötma, honung, skogsaromer, värme i juli och ängar.

Det finns fler fördelar med det. Man kan tillbringa många minuter med att bara titta på när detta te bryggs. Teet har samma färg som whisky. Om du brygger länge kommer du inte att förstöra teet. Detta är en ovanlig tesort. Den kan förändra karaktär, men kommer att förbli klar. Dess smak är väldigt mjuk, balanserad. Det finns inga dominerande detaljer som tar över, det är väldigt lätt att dricka. Eftersmaken är av honung och ängar, vilket är väldigt känslosamt. Detta är en unik tesort, som kommer att charma, inspirera och lugna dig. Till dags dato är Tan Yan är det bästa kinesiska svarta te som vi har smakat. Detta te kommer sannolikt att ändra din uppfattning om svart te från Kina, eftersom det sätter ribban riktigt högt. Ge det en chans och upptäcka, i längden kommer du att vara tacksam för våra ihärdiga råd.

OBS! Perfekt för att brygga i våra tepåsar med snöre. Endast 600 kilo av detta te produceras årligen. 


Smakprofilsvart kinesiskt te
Mer information
Vattentemperatur90
Tid2-3 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållSvart te
Dosering5 gram (ca 2 tsk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner
Kvalitet 
2018-02-26

Yum!

Köpte 200g den här gången.

  Kvalitet 
  2018-01-12

  4 av 5 från mig

  Ett inte jätte-exceptionellt, men helt klart väldigt gott te med toner av ett riktigt bra te från Kina.

   Kvalitet 
   2017-10-03

   Super gott!

   Bästa svart te jag druckit.

    Kvalitet 
    2017-09-29

    Ett kraftfullt och gott te.

    Perfekt att ta en kopp eller två som frukostté, med en fyllig och kraftig smak, med drag av sötma som bara gör det godare.

     LÄGG TILL EGEN RECENSION !

     LÄGG TILL EGEN RECENSION

     Premium Tan Yan svart te

     Premium Tan Yan svart te

     SKÖRD 2018 SKICKAS SAMMA DAG

     LÄGG TILL EGEN RECENSION

     Missa inte att några av dessa produkter