Yin Luo Vitt Te

185 kr

SLUTSÅLT

 • 50 gram
 • 100 gram

Smakprofil

Yin Luo te är ett sällsynt kinesiskt vitt te, tillverkat enbart av knoppar. Yin Luo vitt teet är en av de finaste kinesiska teerna – det är rent, sällsynt, säsongsbetonat och har en fantastiskt delikat smak.

Färska gröna knoppar värms försiktigt upp och vrids om så att de släpper ifrån sig sin vätska och tar formen av små sniglar. Yin Luo-te produceras i norra Fujian-provinsen, där luften i de små byarna fylls av en fantastiskt söt doft varje vår. Efter skörd vrider de kinesiska bönderna de små knopparna till formen av små silversniglar med magiska egenskaper. Vi skojar inte — oavsett hur trött du är kan några klunkar av detta te göra mirakel. Det får dig på fötterna igen, det sätter ett leende på dina läppar och det sig självförtroendet tillbaka.

Det här teet har en lätt arom, klar och frisk som vårens första dagar. Smaken är söt och lätt syrlig samtidigt. En stark och varm fruktighet som smakar äpple. Eftersmaken är behaglig och innehåller en känsla av honung och nötter. Mycket kropp och en hel del sötma. Ett mycket trevligt vitt te på fredagsmys med vännerna. Vita teer har den renaste och mest naturliga tesmaken av alla kinesiska teer.

YIN LUO TE PROVSMAKNING
tebutik online

Mer information
Vattentemperatur80
Tid2-3 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållVitt te
Dosering7 gram (ca 1msk) / 200ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner
Kvalitet 
2018-03-29

Det är i mina favoriter!

Fint vitt te med mycket unik smak.

  Kvalitet 
  2015-04-15

  Kanon bra!

  magnifika te smak. Färska vitt te.

   Kvalitet 
   2015-03-24

   Snabbt och utmärkt te kvalitet.

   Här handlar jag gärna flera gånger.

    Skriv din egen recension !

    Skriv din egen recension

    Skriv din egen recension

    Missa inte att några av dessa produkter