Fuding Shou Mei vitt te 100g

Beställ denna produkt och samla upp 22 poäng . Lös in 22 poäng och få vid nästa order en rabattkupong med 11 kr .


  • 1 te-kaka 100g

Smakprofil
Det är äntligen här efter nästan ett års väntetid! Vi har letat i över ett år för att hitta de rätta tebönderna av höggraddig Shou Mei. Vi har smakat så många lagrade vita teer och de flesta är överväldigande i sin smak. Slutligen, våren, hittade vi ett par läckra fudtres året 2018 och de är helt klart de goda tekakorna.

Ett extremt smidigt Shou Mei vitt te! Teet blev lagrat 1+ år i Fuding, Kina innan det pressades i små vackra tekakorna i april året 2019. Fyldig, gyllene tesoppa är viskös och munvatten. Lite söt med honung och fruktkaraktär gör detta till ett utmärkt val för en lättdrickande Shou Mei. Testa detta te nu eller lagra mer! Teet är lämpligt för åldrande på ungefär samma sätt som Pu-erh-åldring.

Som med alla lagrade vita teer kan man koka bladen efter tesessionen för en stark och välsmakande (mer växtbaserade) final. Släpp bladen i cirka 300 ml vatten och koka upp innan resten i 15 minuter eller längre. Kvalitativa Shou Mei vita teer blir svårare och svårare att hitta hos leverantorer så inte vi vet om det kommer att finnas en ny leverans till oss. Teet kommer att bli starkare i smaken genom åren så vi rekommenderar att få några tekakor till hemsamlingen också.


OBS! Prova att dricka detta te i små klunkar och det blir definitivt en ny favorit!
Smakprofil vitt kinesiskt te


Mer information
Vattentemperatur90
Tid2-3 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållVitt te
Dosering3 gram / 250 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Fuding Shou Mei vitt te 100g

Fuding Shou Mei vitt te 100g

SKICKAS SAMMA DAG

LÄGG TILL EGEN RECENSION

Missa inte att några av dessa produkter