Imperial Bai Hao Yin Zhen Vitt Te

210 kr

SLUT I LAGER

 • 50 gram

Smakprofil

För att förstå Bao Hao-teets historia behöver vi förflytta oss norr om Fujian-provinsen till staden Fuding. Och från den staden behöver vi ta oss upp i bergen till en by som kallas Baile Cun. Det är denna by som anses vara födelseplatsen för vitt kinesiskt te. Eftersom vi alltid prioriterar orginalitet, autenticitet och tradition sökte vi självklart upp huvudkällan till detta fantastiska te för att undersöka dess hemlighet.

Bai Hao Yinzhen anses vara det mest eleganta men också det mest skonsamma vita teet i Kina. Historiskt sett har det varit ett te reserverat för den kinesiska eliten och vem som helst hade inte tillgång till att köpa det. Vid produktionen av Bai Hao Yin Zhen Vitt Te används endast de översta knopparna, men aldrig några blad. Knopparna är täckta av tusentals små mjuka strån. Detta te ser ut som det gör på grund av att det består av endast knoppar. Detta betyder också att det är extremt tidskrävande att framställa. Många bönder och tillverkare av detta te jämför framställningsprocessen med konstflygning. Bai Hao Yin Zhen-te sägs representera det sista steget. Det är därför en inte ska börja med detta te, utan det ska drickas när något avslutas, till exempel efter en lång arbetsdag eller en krävande uppgift.

Många försöker odla och framställa Bai Hao-te i andra provinser. Men lokalbefolkningen i Baile Chun vidhåller att autentiskt Bai Hao-te endast kan tillverkas i Fujian-provinsen. Allt annat är en kopia och ger oftast inte rätt färg och har ingen riktig smak i jämförelse med autentiskt Bai Hao Yin Zhen vitt te. Vi har druckit Bai Hao-te från flera olika områden, och vi är helt överens med de lokala bönderna: Bai Hao Yin Zhen från Fujan-provinsen är det bästa i Kina.

Vårt vitt te är ett lätt, delikat, behagligt och underbart te som oftast höjer sinnesstämmingen. Smaken och doften påminner om björkskott, gräs, stormar, torkat hö, något bittra men söta äpplen, dimma och strålande solsken i ett! Vi förstår verkligen varför teet har jämförst med konstflygning. Det är det sista steget.

OBS! Teet består endast av teknoppar. Som med alla andra kinesiska vita teer ska vattnets temperatur vara mellan 80 grader för att få maximera teets smak och arom. Brygg gärna teet lite längre än gröna teer (3 — 4 min) så att karaktären får blomma ut ordentlight. Det brygga teet är nästan helt klart och ofärgat.

Mer information
Vattentemperatur70
Tid4-5 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållVitt te
Dosering9 gram (ca 1 1/2 msk) / 200 ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring18 månader
Recensioner
Kvalitet 
2018-03-29

Min favorit morgon eller natt!

Delikat och subtilt utsökt vitt te.

  Kvalitet 
  2017-01-31

  Fantastiskt gott vitt te!

  Fantastiskt gott te, detta blir återkommande. Mild och jämn smak, bra kvällste.

   Kvalitet 
   2016-06-29

   Beroendeframkallande smak!

   Mitt favoritte! Ljuvlig smak av rent vitt te.

    Kvalitet 
    2015-10-06

    Denna kopp av te är extra. A+

    Det finns många tebutiker som hävdar det autentiska Bai Hao Yin Zhen vitt te men det är marken upp så att vi verkligen inte vet. Tehem.se Bai Hao Yin Zhen är mycket smakrik teet.

     LÄGG TILL EGEN RECENSION !

     LÄGG TILL EGEN RECENSION

     Imperial Bai Hao Yin Zhen Vitt Te

     Imperial Bai Hao Yin Zhen Vitt Te

     IMMUNFÖRSVARET  SKICKAS SAMMA DAG

     LÄGG TILL EGEN RECENSION

     Missa inte att några av dessa produkter