Jasmin Yin Zhen — Vitt Jasminte

140 kr

SLUTSÅLT

 • 100 gram

Smakprofil
En stor del av jasmin te har vi druckit i Kina var med kemiska smakämnen och olika oljor. Vårt vitt jasminte är helt doftande med färska jasminblommor som plockats högt uppe i de kinesiska bergen i Jianxi provinsen i södra Kina, där tillsammans med sockerrör och majs de utgör de viktigaste exportvaror i regionen. Mer än 3 kg av färska jasminblommor behövs för att få 1 kilo av ett väldigt känd vitt kinesiskt te - Jasmin Yin ZhenDetta te torkas tillsammans med jasminblommor upp till 5 gånger, vilket ger teet den starka doften och den goda jasminsmaken. Blommorna plockas sedan bort. 

Detta är ett jasminte av högsta gradering. Teet "lades ut" vid klockan 7 på kvällen när färska jasmin blommor, plockade tidigare i morgon, hade nått fabriken. Kvällen är den bästa tiden för detta jasminte när temperaturen sjunker och alla blommorna är öppna. När blommor placerades ovanpå vitt te, då doften fyllde hela rummet. Jasmine Silver Needles te skapar en vackert klar infusion och mjuka men ändå fullt jasmin doft med varje klunk. Det är verkligen en bit av hantverkare skicklighet för att producera en sådan vacker smak. En riktig raritet med fantastisk smak!

Vårt vitt jasminte har en stark aromat av jasmine, nästan genomskinliga som första dagar av våren. En smak — söt och lite syrlig. En eftersmak — lite honung och ibland käns lite nötter. Vid infusion, kommer knopparna att vända sig till ljusgrön färg direkt. Färgen av infusionen är som en ljus honung. Doften är lätt, besläktad med nyligen blommande blommor. Smaken är saftigare än torr, fyller munnen med en smidig och kvardröjande sötma. 

OBS! Vi säljer autentiskt Yin Zhen ifrån Jiangxi provinsen, inte ifrån Fujian provinsen. Teet består endast av teknoppar. Tänk på att inte ha för hett vatten till jasminte, runt 80 grader är lagom. Om det är för varmt blir jasminte lätt bittert.


SILVER NEEDLES PROVSMAKNING

Mer information
Vattentemperatur80
Tid2-3 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållVitt te
Dosering7 gram (ca 1msk) / 200ml
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring3 år
Recensioner
Kvalitet 
2016-11-28

Supergott prisvärt Jasminte

Teet är mycket passande att ha som ett standard vardagste.

  Kvalitet 
  2016-10-04

  Ganska gott jasmin te.

  Teet i sig har en typisk-kineisk-grönt-smak med jasmin men inte mer än så. Perfekt med lite mörk choklad.

   Kvalitet 
   2016-03-15

   Bra te!

   Doften är jätte härlig och likadant med smaken. Len och mjuk smak.

    Kvalitet 
    2015-10-13

    Jag älskar detta te.

    fint och gott på alla sätt - jag önskar bara att det var ekologiskt.

     Kvalitet 
     2015-10-06

     Det är fantastiskt vitt teet.

     Detta vitt te var personligen rekommenderas för mig och det var allt jag skulle önska i teet. Jag älskar smaken av melon och vitt te tillsammans.

      Skriv din egen recension !

      Skriv din egen recension

      Jasmin Yin Zhen — Vitt Jasminte

      Jasmin Yin Zhen — Vitt Jasminte

      PASSAR BRA TILL SUSHI SKICKAS SAMMA DAG

      Skriv din egen recension

      Missa inte att några av dessa produkter