Lagrat Guan Zhu vitt te

25 kr

FRI FRAKT OCH SMAKPROV VID KÖP ÖVER 400 KR.

 • 1 te-boll
 • 5 te-bollar

Smakprofil
Det här är ett speciellt vitt te framställt av stora högkvalitativa teblad från Yunnan-provinsen i Kina. Teet plockas under tre säsonger i året, tillåts att vissna lätt och torkas sedan med varma vindar som tunnlar genom teet tills det är torrt. Teet delar till viss del det vita teets utseende och smak när det är ungt men utvecklas efter lagring till något som påminner om svart kinesiskt te. Smaken är ren, runt, välbalanserad, lite söt och tjock med maltiga toner och teet kan bryggas upp till fem gånger innan det tappar sin smak. Inga kemikalier används för odlingen av teet, då teträden har en större naturlig styrka än buskar. 

För att tillverka detta vita te användes små bitar av bomull, istället för plastfolie, för komprimering. Plastfoliekomprimering är den mest vanliga metoden eftersom den är snabbare, men gör att potentiellt skadliga gaser kommer i kontakt med teet eftersom teet måste ångas för att bli mjukt och är väldigt varmt. Denna fabriken använder bomull, vilket är ofarligt. 

Dessa te-bollar är jättebra eftersom de är perfekt för en enskild bryggning i tekannan, och eftersom bladen klarar sig mycket bättre under transport och förvaring jämfört med lösa blad, vilka har en tendens att brytas itu och göra det bryggda teet kärvt och/eller bittert och minska helhetsutseendet av bryggda blad! Som med alla andra kinesiska vita teer ska vattnets temperatur vara mellan 80 grader för att få maximera teets smak och arom. Brygg gärna teet lite längre än gröna teer (3-4 min) så att karaktären får blomma ut ordentlight. Det brygga teet är nästan helt klart och ofärgat.

OBS! En te-boll väger 6 gram och passar perfekt för 350ml tekanna. Perfekt att dricka med vänner eller familj vid bordet. 

ALLT OM NYTTIGT VITT TE  
kinesiskt vitt te

Mer information
Vattentemperatur90
Tid3-4 minuter
FörvaringSka behållas som vanligt te.
InnehållVitt te
TipsBryggs flera gånger på samma blad.
Lagring1 år
Recensioner
Kvalitet 
2016-11-14

Ett välsmakande te.

mycket frisk smak och doft!

  Kvalitet 
  2016-10-04

  Gott vitt te!

  Påminns om våren när jag luktar på bladen och teet smakar väldigt färskt och uppfriskande.

   Skriv din egen recension !

   Skriv din egen recension

   Lagrat Guan Zhu vitt te

   Lagrat Guan Zhu vitt te

   IMMUNFÖRSVARET  SKICKAS SAMMA DAG

   Skriv din egen recension

   Missa inte att några av dessa produkter